Összefogás Sülysápért Egyesület

Az Összefogás Sülysápért Egyesület és az önkormányzat összefogásában valósulhatott meg a Szent István tér eddig elzárt kertjének közparkká alakítása Sülysápon.

A központban megnyitották az eddig kerítéssel elzárt kertet, megújították a növényzetet, sétáló utat, tavat építettek. Az egyesület által összefogott civilek elképzelése találkozott az önkormányzatéval, így közös projektté alakult a munka. Hogy a tér még rendezettebb lehessen, az önkormányzat vállalta, hogy szilárd burkolatú járdákat alakítanak ki a parkban.

Őshonos cserjéket, fákat, évelő virágokat ültettek a járda mellett kialakított új virágágyakba, valamint a parkba. Egy 30 köbméteres tavat is kialakítottak. A tó fölött hamarosan megépült egy fahíd is. A tó köré padok készültek, amikhez lábakat egy helyi vállalkozó ajánlott fel, a faanyagot önkéntesek munkálták meg.

A kerítés elbontása óta már több hónap telt el, de a munka folyamatos volt, apró lépésekkel haladtunk tovább. Az önkéntes délelőttökön, amikor a növényzet ritkítását, a cserjeágy kialakítását és a faültetést végezték, mintegy negyvenen vettek részt.
A munka folyamán tapasztalható ötletelés, további elképzelések, segítség és összefogás igazán jövőbe mutató volt. A szervezők remélik, hogy a konkrét projekt kedvet ad más civil szervezeteknek is, hogy összefogással értéket és kisebb-nagyobb közösségeket teremtsenek Sülysápon.

Rottenbiller utca 35. társasház lakóközössége Verebi Zöld Völgy Alapítvány