Lőrinc pap tér 3. Társasház

Elnyert összeg: 320 000,-Ft

A lakók részéről felmerült, hogy szeretnének egy kis zöldfelületet látni a ház udvarán.  Az udvar teljes területe 86,0 m2, ebből növénnyel beültetett 15,0 m2.

A házban működő építész, tájépítész cégek munkatársaival közösen a lakók megtervezték a pihenő kertet/udvart. A terveket a házban élő építész pár készítette. A kiválasztott kivitelező segített elvégezni a szükséges munkálatokat: bontás, vízelvezetés, térburkolás, ágyások kialakítása, kukatároló megépítése, padok és kerékpártároló kialakítása és átadta a lakóknak.  A növényesítést már maguk a társasház lakói végezték. A kialakított ágyásokra a házban dolgozó kertészmérnökök adtak beültetési tervet, ami az utolsó munkafázis volt, melynek kiválasztásában kertésztervező mérnökök működtek közre.

Mindenki pozitívan élte meg a közös munkát és nagy volt a segítőkészség. Újabb és újabb ötletek merülnek fel a lakók részéről, hogy még mivel lehetne fejleszteni a pici udvart.

A kész udvarral megvalósult a társasház által nagyon szorgalmazott közösségi tér, ahol nem csak a lakók tudják kellemesen és szép körülmények között eltölteni az időt, hanem már a palota negyedben tartott kórusok éjszakájának is helyet biztosított.

Egri Autista Alapítvány Margit krt. 64/b Társasház