Sajtóközlemény

Budapest, 2015. szeptember 18. - Elindult Magyarország egyetlen, közösségi zöldítést támogató programja. Október 21-ig pályázhatnak azok a lakóközösségek, akik szeretnék felújítani vagy kibővíteni zöldterületeiket. A pályázóknak lehetőségük nyílik arra, hogy lakótársaikkal, közösségként összefogva megújítsák saját környezetüket: fákat és különféle növényeket ültessenek, valamint kertjüket közösségi terekké alakítsák át.

A pályázaton elnyert pénzből őshonos növényeket, kerti eszközöket és a megvalósításhoz szükséges alapanyagokat lehet vásárolni. De lehet fordítani takarításra, szeméttárolók illetve szelektív hulladékgyűjtők létesítésére, felújítására, valamint biciklitárolók, padok, asztalok kihelyezésére vagy környezetbarát felújítására is.

A MOL környezetvédelmi programjával 9 éve segíti a helyi civil kezdeményezéseket abban, hogy környezetüket szebbé és zöldebbé alakítsák a helyi lakosság bevonásával, közösségi akció keretében. Hatására eddig összesen közel 300 közösség fogott össze, összesen 20 ezer ember. Ez annyi, mintha Szentendre minden lakosa együttműködött volna. Együtt másfél Margit szigetnyi területet, 1,5 millió négyzetmétert újítottak fel. Közel 100 ezer fa, virág és cserje települt. 2014-ig 125 millió forint támogatást kaptak a közösségek a MOL Zöldövezet Program keretében.

A pályázatról

A MOL Zöldövezet Programra 3 kategóriában lehet pályázni. Települések zöld területeinek, társasházi belső udvarok megújítására, illetve közösségi kertek létesítésére is.

A pályázat kétfordulós. Az első fordulóban úgynevezett ötletpályázatot kell beadni a civil szervezeteknek, melyben bemutatják a zöldterületet, és röviden ismertetik, hogy milyen módon tervezik azt megújítani. A második forduló után a nyertesek kihirdetése február közepén történik.

Az elnyert támogatáson felül a MOL az év legsikeresebb projektjét 500 000 Ft-tal és a MOL Zöldövezet-díjjal jutalmazza.

További információ és jelentkezés: molzoldovezet.hu

A MOL Magyarországról

A MOL Magyarország a MOL-csoport tagja, hazánk és a régió gazdaságának meghatározó szereplője, tevékenysége az ellátási lánc összes elemére kiterjed. A vállalat és jogelődje közel 80 éve végez szénhidrogén-kutatást és kitermelést Magyarországon. Százhalombattai finomítója évente 1,2 millió tonna benzint és 3,5 millió tonna gázolajat gyárt. 363 MOL benzinkút üzemel az országban. A MOL Magyarország jelen van a műanyag-feldolgozó iparág területén is. A MOL Petrolkémiai Zrt. több mint négy évtizede állít elő versenyképes minőségű alapanyagokat, és vezető helyet foglal el a régió petrolkémiai iparában. A MOL-csoporton belül a MOL Magyarország felelős a csoport romániai, szlovéniai és szerbiai működéséért is.

Sajtókapcsolat:
Szluha Krisztina
MOL Magyarország
Tel.: +36 (20) 272-1196 │ @: kszluha@mol.hu